CONVERSION AND REFURBISHMENT OF AN OFFICE INTO A PENTHOUSE APARTMENT

The heavily subdivided former office had neither kitchen nor bathroom. 
All partition walls were demolished and an open-plan kitchen, dining and living space were designed with two bedrooms and two shower rooms. Solid pine timber for floors and false ceiling. A custom-built cupboard incorporates the south-facing windows and draws the visitor from the entrance hall into the main living space. A pine shelf ribbons around the living area, tying the geometrically complicated space together and becomes a place to work while looking out over Barcelona.
The master bedroom’s en-suite shower room overlooks the views of Plaça Catalunya via the main living space.






The original state of the apartment



PEREC BOOKSHELF SYSTEM (with carles muro)

Until now, the best shelving systems on the market have largely addressed issues of versatility, load-bearing, assembly etc. When a generic shelf is used for storing books, it performs well either when completely full - not one book can be added or removed- or when it is supplemented with a number of bookends. Otherwise the books lose balance, fall to one side and eventually become damaged. We propose a shelf specifically thought for books; A bookshelf that takes advantage of the weight of the books to achieve a permanent state of equilibrium, regardless of the number of books sitting on the shelf: a living bookshelg. We have simply introduced a small inclination to what traditionally has been the horizontal shelf. The horizontal displacement of the modules allows for the creation of an infinite number of mosaic-like patterns on the wall, as well as accomodating books of different sizes. We presented a series of variations based on the same geometric principle of which the first, PEREC, was produced by PuntMobles (http://www.puntmobles.es/).

A SOLUTION (THE END OF THE BOOKEND)

A SOLUTION (THE END OF THE BOOKEND)